Πως πάω στην Τήνο;

Πως πάω στην Τήνο;

Acanthus Houses

Πως πάω στην Τήνο; Ποια τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και των γύρω νησιών; Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας και αναρωτιέστε πώς θα έρθετε στην Τήνο; Οργανώστε το ταξίδι σας ξεκινώντας από τα απολύτως βασικά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Τήνος προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει εγκαίρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη διαμονή και τη μεταφορά σας. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα επισκεφτείτε το νησί της Τήνου. 

Η Τήνος δεν έχει ακόμα αεροδρόμιο, όποτε το πλησιέστερο νησί με ανταπόκριση από αέρος είναι η Μύκονος. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μυκόνου συνδέει το νησί με το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”. Η Μύκονος αποτελεί αγαπημένο προορισμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και το αεροδρόμιο δέχεται πτήσεις από όλη την Ευρώπη. Από τη Μύκονο, μπορείτε να φτάσετε στην Τήνο με πλοίο και το ταξίδι διαρκεί 30 λεπτά.

Πως πάω στην Τήνο;
Acanthus Houses

Τρόποι πρόσβασης στην Τήνο

Η πρόσβαση στην Τήνο είναι πολύ εύκολη, καθώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Τήνο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες, αλλά έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε ταχύπλοο, το οποίο φτάνει στο λιμάνι της Τήνου σε περίπου 3 ώρες. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε από το λιμάνι της Ραφήνας, καθώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς το νησί.
Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε δεν μπορείτε να πάτε στην Τήνο με αεροπλάνο, καθώς το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Έχετε όμως τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με αεροπλάνο και να πάτε στα γειτονικά νησιά της Μυκόνου ή της Σύρου. Από εκεί, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων και σε μόλις μισή ώρα θα βρίσκεται στην Τήνο. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών (BlueStarFerries, FastFerries, GoldenStarFerries) ή να επικοινωνήσετε με τα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού.

Αναρωτιέστε “πώς θα πάω στην Τήνο”; Στο Acanthus Houses  σας δίνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Loading...